GR_R

GR.R

Sinds enkele jaren is de FIA bezig met een herstructurering in de rallysport. Daarbij zijn onder andere de schokdempers onder de homologatie komen te vallen. In de WRC en S2000 was dit al het geval, maar sinds de Groep N en A vervangen zijn door Groep R reglementen hebben wij te maken met wat veranderingen. In de Groep R is het zo dat de autofabrikant voor de schokdempers moet kiezen die het beste bij zijn voertuig past en deze dan op het voertuig moet homologeren.

Wij zijn er dan ook erg trots op dat onze schokdempers op toonaangevende R2, R4 en R5 auto’s gehomologeerd zijn. (klassen doorlinken) Mocht je standaard Reiger dempers op je auto hebben zitten, maar zijn deze niet helemaal conform je wensen? Neem dan contact met ons op, we wijzigen de setting of veren graag voor je! Vraag naar de mogelijkheden voor jouw voertuig.

R2

De R2 klasse wordt over het algemeen gezien als de opstapklasse voor jong talent. In deze klasse kan men op hoog niveau kennismaken met de rallysport, voor ons is het dus belangrijk om hier gelijk een visitekaartje af te geven. Want heb je eenmaal kennis gemaakt met Reiger Suspension dan wil je de rest van je rallycarrière nooit meer anders.

Onze R2 schokdempers zitten o.a. onder de Ford Fiesta R2, Opel Adam R2 en de Skoda Fabia R2. In beide gevallen gaat het hierbij om een -5062- voordemper met compressie en rebound verstelling en een -4616- achter demper met compressie en rebound verstelling of enkel rebound vertelling.

R4

In de R4 klasse rijden auto’s met een motor groter dan 2000cc en deze zijn met turbo aangedreven. Hier ontwikkelt Reiger schokdempers voor onder andere de Mitsubishi Lancer en de Subaru Impreza. Deze klasse wordt geleidelijk uit gefaseerd.

R5

In de R5 klasse worden alle Ford Fiesta’s standaard geleverd met Reiger schokdempers. Daarnaast zijn we bezig met onder andere Proton en Toyota om ook daar de suspension te homologeren en standaard te leveren voor deze auto’s.  

Reiger Suspension

Reiger Suspension