Backflip

Guerlain Chicherit schreef geschiedenis door als eerste coureur een backflip te maken met een geslaagde landing: Reiger Suspension maakte het mogelijk. Verschillende teams hebben lang gezocht naar een techniek om een auto via een springschans een backflip te laten maken. Dat leek onmogelijk totdat Reiger werd gevraagd. Het was geen gemakkelijke klus, maar met de juiste techniek lukte het. Reiger Suspension is vooral bekend om motorvoertuigen een perfecte wegligging te geven, met name onder slechte terreinomstandigheden.

Daarbij is het ook van belang dat bij een sprong alle wielen weer snel de grond raken en tractie krijgen. Reiger verstaat die kunst al ruim 25 jaar en laat ook de zwaarste voertuigen de grootste spongen maken. Met succes, getuige de vele overwinningen, onder andere bij de diverse klassementen in de Rally Dakar.

Voor een geslaagde backflip wordt meer gevraagd. Daarbij is het van belang dat het voertuig op het moment dat het de schans verlaat de nodige snelheid heeft en dat het voertuig de juiste richting volgt om te kunnen flippen.

Op het moment dat het voertuig gaat landen is het van belang dat de klap op het juiste moment wordt opgevangen en wordt gedempt. Dat is in het heel kort het verhaal. Reiger heeft ruim een half jaar aan de ontwikkeling gewerkt; met succes. Zie hier het resultaat!

Reiger Suspension

Reiger Suspension