Quad_demperSchokdempers

We maken schokdempers met (high/low speed) compressie en rebound verstellingen, gemaakt om je ingaande en uitgaande demping te controleren. Zo kun je de optimale balans tussen stabiliteit, tractie en comfort vinden. Daarnaast is het bij sommige dempers mogelijk om extra opties te monteren.

Double Piston en Hydraulic Progressive Double Piston bijvoorbeeld, wat zorgt voor een progressieve ingaande demping waarmee je met veel comfort kunt rijden zonder dat de demper doorslaat.

De RCV (rebound control valve) voelt of het wiel aan de grond is en past daar de demping zo op aan zodat het wiel zo snel mogelijk de grond weer raakt en je zo veel meer tractie hebt.

ICS (intelligent compression system) is ons gepatenteerde, revolutionaire systeem voor de ingaande demping. Dit systeem voelt of het chassis naar beneden gaat (bijvoorbeeld na een sprong) of het wiel omhoog (bij een hobbel) en past daar de demping op aan. Om zoveel mogelijk comfort en tractie te hebben is de ingaande demping vaak zacht.

Om te voorkomen dat de quad instabiel aanvoelt hebben we de PCV ontwikkeld. Deze zorgt voor meer stabiliteit op de allerlaagste ingaande snelheid van de demper. Tot slot is bij de quad dempers ook CCV (corner control valve) een optie.

De CCV is door Reiger gepatenteerd en detecteert of je in een bocht of rechtuit rijdt, voelt in een bocht welk wiel de binnenste en welk de buitenste is en past hier de demping op aan. Dit zorgt voor substantieel meer grip tijdens en met het uitkomen van de bocht, tevens is er veel minder roll.

We maken niet alleen Reiger dempers maar stellen ook standaard vering voor je af, zodat deze door middel van olie, shims en een nieuwe setting beter aansluit op jouw wensen.

Reiger Suspension

Reiger Suspension