Zijspan_demperSchokdemper

We maken schokdempers met (high/low speed) compressie en rebound verstellingen, gemaakt om je ingaande en uitgaande demping te controleren. Zo kun je de optimale balans tussen stabiliteit, tractie en comfort vinden. Daarnaast is het bij sommige dempers mogelijk om extra opties te monteren.

DP (double piston) en HDP (hydraulic progressive double piston) bijvoorbeeld: deze systemen zorgen voor een progressieve ingaande demping waarmee je met veel comfort kunt rijden zonder dat de demper doorslaat.

De RCV (rebound control valve) voelt of het wiel aan de grond is en past daar de demping zo op aan zodat het wiel zo snel mogelijk de grond weer raakt en je zo veel meer tractie hebt.

ICS (intelligent compression system) is ons gepatenteerde, revolutionaire systeem voor de ingaande demping. Dit systeem voelt of het chassis naar beneden gaat (bijvoorbeeld na een sprong) of het wiel omhoog (bij een hobbel) en past daar de demping op aan. Om zoveel mogelijk comfort en tractie te hebben is de ingaande demping vaak zacht. Om te voorkomen dat het zijspan instabiel aanvoelt hebben we de PCV ontwikkeld. Deze zorgt voor meer stabiliteit op de allerlaagste ingaande snelheid van de demper.

We maken niet alleen Reiger dempers maar stellen ook standaard vering voor je af, zodat deze door middel van olie, shims en een nieuwe setting beter aansluit op jouw wensen.

Stuurdemper

Al jarenlang leveren wij een betrouwbaar en zeer onderhoudsvriendelijke stuurdemper voor zijspannen. We durven dan ook te zeggen dat er geen betere stuurdemper voor je zijspan is!

Reiger Suspension

Reiger Suspension